Újrahasznosított műanyag

Cégünk az egyre inkább megnövekedett kereslet miatt Re-granulátum felhasználásával is hozzájárul környezettudatos  csomagolóanyagok előállításához.

Stratégia

A műanyag fontos és mindenütt jelenlévő anyag gazdaságunkban és a mindennapi életünkben.
A műanyagokból azonban túl sokat gyártanak, használják és eldobják, ezért
nem képes "körforgásos" megközelítésre és árt a környezetnek. Sürgősen kezelni kell a mai környezeti problémákat.
Millió tonna műanyag szemét, amely nagyon sok esetben az óceánokba kerül
és az egyik leglátványosabb és legriasztóbb jelei ezeknek a problémáknak .

Becslések szerint a műanyag teszi ki a tengeri hulladék több mint 80% -át.

Az elmúlt 50 évben a műanyag gyártása gazdaságunkban folyamatosan nőtt.
A műanyagok globális gyártása hatvanszorosára nőtt az 1960-as évek óta, elérve a 322 millió tonnát 2015-ben. Ez várhatóan megduplázódik a következő 20 évben.
Az EU-ban a műanyag hulladék újrafeldolgozásának lehetősége
nagyrészt kihasználatlan maradt. A műanyagok újrafelhasználása és újrahasznosítása
az életciklus végén továbbra is nagyon alacsony, különösen más anyagokkal összehasonlítva mint például papír, üveg vagy fém.
Körülbelül 25,8 millió tonna műanyaghulladék keletkezik Európában évente. Kevesebb, mint 30% -át újrahasznosítás céljából összegyűjtik. Az újrahasznosított műanyagok iránti kereslet napjainkban a műanyagigénynek csak kb. 6% - át teszi ki Európában.

Becslések szerint a műanyaggyártás és a műanyag hulladék elégetése okozza
globálisan körülbelül 400 millió tonna CO2 kibocsátásának mennyiségét. Több újrahasznosított műanyag használata csökkentené műanyaggyártáshoz a fosszilis tüzelőanyagok kitermeléséhez való függőséget és segítené a CO2 kibocsátás visszaszorítását.

Ezt a jelenséget súlyosbítja az egyre növekvő az évente keletkező műanyag hulladék mennyisége, az *egyszer használatos" műanyagok gyártása, továbbá csomagolás vagy egyéb fogyasztási cikk, amit rövid használat után kidobnak, illetve ritkán újrahasznosítanak.

Ezen túlmenően a biológiailag lebomló tulajdonságokkal rendelkező műanyagok  és az újrahasznosított műanyagok hoznak új lehetőségeket.